Management +359888950037
0 Items

История на Caterpillar: Бърз поглед към оборудването на CAT

Историята на Caterpillar е изумителна и води своето начало от над 100 години. Те измислиха идеята за използване на дървени релси, закрепени с болтове към вериги, вместо към колела, което направи индустрията такава, каквато е днес.

История на Caterpillar

Катерпирал - име, което означава нещо

През 1925 г. Holt Manufacturing Company и C. L. Best Tractor Company се сливат, за да създадат Caterpillar Tractor Company. Въпреки това, тяхното запомнящо се име идва от нещо, което се е случило в началото на 1900 г.

Между другото, името Caterpillar не е това, за което повечето хора се сещат първо. На пръв поглед си мислим, че "гъсеницата" е симпатичен талисман на марката.

Не съвсем. Тази гъсеница не е буболечка от някоя игра. Името идва от вида превозно средство, което се движи по непрекъсната писта, известно още като протектор на танк.

През 1903 г. Бенджамин Холт, който основава компанията Holt Manufacturing Company, която по-късно се слива с Caterpillar Inc, плаща на Алвин Ломбард за правото да използва патента му за този вид задвижване.

Системата с непрекъснати релси работи много добре за Холт при парните трактори, които компанията му произвежда. Един човек, който стоял наблизо и наблюдавал работата на машините, веднъж казал, че те се движат като гъсеници. Това се сторило логично на Холт, така че през 1910 г. той регистрирал името като търговска марка на компанията Caterpillar Tractor Company. През 1986 г. компанията официално променя името си на Caterpillar Inc.

Рекорд от награди

От самото начало тракторите Caterpillar работят добре. Лесно е да се каже, че дизайнът е работил чудесно. Някои неща винаги ще бъдат същите.

В много отношения Caterpillar е най-добрата работа за хората, които работят зад кулисите. Нито един човек никога не говори за това колко важни са били тези трактори при изграждането на моста Голдън Гейт или колко смели са били след 11 септември.

Не са много историческите предавания, в които се говори за това как тежкото оборудване на Caterpillar е помогнало на американската армия през Втората световна война. Хората не се замислят и за факта, че междущатската система на САЩ нямаше да съществува без тези машини.

Днес всички видове пътища и градове с много високи сгради не биха били възможни без машините CAT. Този бизнес е помогнал за превръщането на Америка в това, което е днес.

Преминаване през трудни времена

Caterpillar преминава през период на несигурност. Той започва на 29 октомври 1929 г.

В случай че не знаете, това е денят, в който фондовата борса се срива, което поставя началото на Голямата депресия. Американските предприятия бяха изправени пред безпрецедентни парични проблеми.

По време на Голямата депресия Caterpillar наистина губи пари за първи път. Тя също така направи голяма промяна, за да разшири продуктовата си гама, като се фокусира по-малко върху земеделието и повече върху изграждането на пътища и други структури.

Хронологията за периода 1930-1939 г. показва проектите, по които компанията работи и които я правят още по-доминираща в бизнеса с тежко машиностроене.

През 1930 г. Caterpillar започва да продава трактори и комбайни в Русия. 1931: В Сан Леандро, Калифорния, се произвежда първият дизелов трактор.

Първият автогрейдер, произведен в Минеаполис, Минесота

Събота, 7 декември 1931 г. Логото на търговската марка се променя от сиво на жълто.

Каналът "Крал Алберт" в Белгия е първият голям проект в света, при който се използват дизелови трактори.

През юни 1932 г. е продаден първият дизелов двигател за бизнес употреба.

Caterpillar има първата си загуба, която възлиза на 1,6 млн. долара.

През 1933 г. машините на Caterpillar започват изграждането на моста Голдън Гейт. 1936: Оборудване на Caterpillar завършва изграждането на язовир Хувър.

Caterpillar продава линията си от комбайни, защото компанията вече се фокусира повече върху изграждането на пътища и строителството.

Машините на Caterpillar помагат за започването на строежа на Пенсилвания през 1938 г. Платен път

През 1939 г. Caterpillar произвежда дизеловия двигател D468, който е първият дизелов двигател за камиони.

Caterpillar прави първата си партида CAT и известни личности

Филмови звезди, известни изследователи и руски царе. Няма да повярвате, но Caterpillar има връзки с много известни личности от миналото.

Продукти, произведени от Caterpillar, са били звезди във филми като "Извънземни", "Скайфол" (Джеймс Бонд), "Адски бойци" и класиката от 1927 г. "Man Power".

Една от водещите сили в света на строителното оборудване

Сега Caterpillar произвежда трактори, камиони, товарачи, багери, грейдери, скрепери и друго тежко оборудване, което се използва в селското стопанство, строителството, минното дело, дърводобива и промишленото складиране. Повече от половината от всички продажби се осъществяват извън САЩ.

Като марка Caterpillar е известна в целия свят. В много случаи самият проект получава повече внимание, отколкото инструментите, с които се извършва работата. Но продуктите на Caterpillar са много важни зад кулисите.

Компанията разполага с редица представителства намиращи се в почти всички страни по целия свят. Така например, ако търсите резервни части за CAT - https://zeta-parts.com/b/rezervni-chasti-caterpillar можете да го направите в оторизиран представител на Катерпилар в България.

CAT помага на вашият бизнес да се движи, Америка да се движи и целият свят да се движи. Без Caterpillar нямаше да имаме модерната инфраструктура, с която разполагаме днес.